El Museu de la Vida Rural ofereix propostes educatives basades en l’Educació Cultural per la Sostenibilitat entorn de temes que vinculen medi ambient i ecologia. Amb la memòria que ens aporta el passat imaginem futurs més sostenibles!
Com vivien els nostres avis i besavis? Com treballaven la terra? D’on venia el menjar i d’on ve ara? Com ens alimentarem en el futur? Hi reflexionarem a través d’una visita participativa i dialogada a l’exposició dedicada a l’agricultura i una pràctica final a l’hort del museu.
Una experiència que convida a pensar en els nostres avantpassats tot recordant com vivien i com diferent era la seva vida de la nostra. Farem un viatge al passat, però, alhora, ens imaginarem com serà el nostre futur.
Objectius de l'activitat
Conèixer com es treballava la terra antigament i com s’obtenien la farina, l’oli i el vi.
Conèixer què suposa l’agricultura en l’alimentació de les persones.
Valorar la dieta mediterrània.
Aprendre a respectar les plantes i éssers vius de l’hort.
Generar consciència sobre els reptes de futur vinculats a l’alimentació sostenible.