El Monestir de Sant Pere dels Galligants proposa aquesta visita guiada a l'alumnat d'educació primària i secundària.
Amb aquesta activitat es proposa fer un recorregut per l'evolució de la humanitat amb el menjar com a fil conductor.
S'inicia a la prehistòria, moment en què el fet de buscar aliment impulsava tota la comunitat a anar d'un lloc a un altre cercant nous territoris, i s'arriba a l'època romana, quan els àpats es convertiren en la demostració del luxe i el plaer del paladar. La visita finalitza reflexionant sobre l'alimentació actual i la nostra manera de menjar: menjar ràpid, individualista i amb poca consciència d'allò que donem al nostre cos.
L'objectiu és apropar l'arqueologia a la realitat quotidiana dels alumnes relacionant l'alimentació amb l'evolució de les cultures antigues, i que els alumnes coneguin la influència dels avenços tecnològics en l'elaboració i el tipus d'alimentació al llarg del temps.
Habilitats que desenvolupa: sensibilitat per les restes del passat; actitud positiva vers l'alimentació del nostre cos; respecte vers les instal·lacions del museu.
aprendre a aprendre, autonomia i iniciativa personal, coneixement i la interacció amb el món físic